RICHTLIJNEN WACHTZAAL

Vanaf maandag 08/06 kan u opnieuw plaatsnemen in onze wachtzaal, u hoeft dus niet langer op de parking te wachten; TENZIJ bij infectieuze klachten.

Er zijn een
beperkt aantal zitplaatsen opdat er nog steeds voldoende afstand kan bewaard worden, deze zitplaatsen zijn duidelijk aangegeven. Wanneer alle plaatsen volzet zijn, wacht u best op de parking tot er opnieuw iemand de praktijk verlaat.

Bij het betreden van de wachtzaal is het dragen van een mondmasker verplicht.
Ook dient u steeds de handen te ontsmetten bij binnen- én buitengaan.

Bedankt voor jullie medewerking!

Afscheid Dr. Sofie Reubens

Vanaf 1/4/2017 stop ik mijn activiteit als huisarts.
Eerst wens ik jullie te bedanken voor de afgelopen 17 jaar. Ik heb van jullie veel vriendschap, vertrouwen, erkenning en dankbaarheid gekregen. Hierdoor kreeg ik veel voldoening van mijn werk.

Dr. Annelies De Hondt zal vanaf 1/4/2017 mijn raadplegingen overnemen. 

Zij is al een aantal jaren actief als huisarts en zocht een praktijk waar artsen echt samenwerken en patiënten delen. Ik ben ervan overtuigd dat ook zij een mooie, vertrouwensvolle relatie met jullie zal uitbouwen.

Vanaf 1/5/2017 start ik met mijn eigen praktijk: "je brein als medicijn". 
Het is een aanvullende setting, naast de huisarts en de specialist.
Mijn doel is inzicht geven hoe je brein werkt en hoe zowel fysieke als psychische ziekten en klachten ontstaan, voornamelijk aanhoudende en terugkerende aandoeningen. Ik kan je aantonen wat de stressrespons is en hoe (slechte) gewoonten ontstaan. En misschien belangrijkste van al: hoe je die dan ook kan stoppen. Zo zal je hele systeem tot rust komen en is herstel mogelijk.
Ruim 2 jaar geleden kwam ik in contact met een andere aanpak binnen de geneeskunde. Ik was meteen verkocht. Ik heb mij hierin bijgeschoold en heb besloten deze weg verder op te gaan. Ik ga ervan uit dat ons brein alle fysieke, psychische en emotionele processen regelt. Het brein is een soort besturingscentrum van onze organen, hormonen, gedachten, zintuigen, immuunsysteem, geheugen, slaap, energie, emoties en gewoonten. Alles is ook met elkaar verbonden: een netwerk van zenuwbanen. Het brein stuurt kortom alles wat we doen, denken en voelen. Van groot belang hierbij is de stressrespons, deze staat 'aan' of 'af'. Ziekten ontstaan niet alleen door microben, schadelijke stoffen, genetica of toevalligheden. De invloed van emoties, stress en gedachten op onze gezondheid zijn volgens mij zeer groot. Ondanks dat deze onbewust en automatisch lijken te komen, kunnen we ze beïnvloeden. 
Interesse?
Mail naar sofie@jebreinalsmedicijn.be of surf (vanaf begin april) naar www.jebreinalsmedicijn.be