Bericht in de kijker

Nieuwe patiënten

Wenst u patiënt te worden in onze praktijk?  Welkom! Maar graag willen we wel wijzen op volgende aandachtspunten:  - wat betreft nieuwe pati...

13 april 2017

Afscheid Dr. Sofie Reubens

Vanaf 1/4/2017 stop ik mijn activiteit als huisarts.
Eerst wens ik jullie te bedanken voor de afgelopen 17 jaar. Ik heb van jullie veel vriendschap, vertrouwen, erkenning en dankbaarheid gekregen. Hierdoor kreeg ik veel voldoening van mijn werk.

Dr. Annelies De Hondt zal vanaf 1/4/2017 mijn raadplegingen overnemen. 

Zij is al een aantal jaren actief als huisarts en zocht een praktijk waar artsen echt samenwerken en patiënten delen. Ik ben ervan overtuigd dat ook zij een mooie, vertrouwensvolle relatie met jullie zal uitbouwen.

Vanaf 1/5/2017 start ik met mijn eigen praktijk: "je brein als medicijn". 
Het is een aanvullende setting, naast de huisarts en de specialist.
Mijn doel is inzicht geven hoe je brein werkt en hoe zowel fysieke als psychische ziekten en klachten ontstaan, voornamelijk aanhoudende en terugkerende aandoeningen. Ik kan je aantonen wat de stressrespons is en hoe (slechte) gewoonten ontstaan. En misschien belangrijkste van al: hoe je die dan ook kan stoppen. Zo zal je hele systeem tot rust komen en is herstel mogelijk.
Ruim 2 jaar geleden kwam ik in contact met een andere aanpak binnen de geneeskunde. Ik was meteen verkocht. Ik heb mij hierin bijgeschoold en heb besloten deze weg verder op te gaan. Ik ga ervan uit dat ons brein alle fysieke, psychische en emotionele processen regelt. Het brein is een soort besturingscentrum van onze organen, hormonen, gedachten, zintuigen, immuunsysteem, geheugen, slaap, energie, emoties en gewoonten. Alles is ook met elkaar verbonden: een netwerk van zenuwbanen. Het brein stuurt kortom alles wat we doen, denken en voelen. Van groot belang hierbij is de stressrespons, deze staat 'aan' of 'af'. Ziekten ontstaan niet alleen door microben, schadelijke stoffen, genetica of toevalligheden. De invloed van emoties, stress en gedachten op onze gezondheid zijn volgens mij zeer groot. Ondanks dat deze onbewust en automatisch lijken te komen, kunnen we ze beïnvloeden. 
Interesse?
Mail naar sofie@jebreinalsmedicijn.be of surf (vanaf begin april) naar www.jebreinalsmedicijn.be 


Zoeken op deze website