RICHTLIJNEN WACHTZAAL

Vanaf maandag 08/06 kan u opnieuw plaatsnemen in onze wachtzaal, u hoeft dus niet langer op de parking te wachten; TENZIJ bij infectieuze klachten.

Er zijn een
beperkt aantal zitplaatsen opdat er nog steeds voldoende afstand kan bewaard worden, deze zitplaatsen zijn duidelijk aangegeven. Wanneer alle plaatsen volzet zijn, wacht u best op de parking tot er opnieuw iemand de praktijk verlaat.

Bij het betreden van de wachtzaal is het dragen van een mondmasker verplicht.
Ook dient u steeds de handen te ontsmetten bij binnen- én buitengaan.

Bedankt voor jullie medewerking!

Griepvaccinatie 2017

De ervaring van vorige griepseizoenen leert ons dat het griepvirus ernstigere gevolgen heeft voor 65-plussers en mensen met gezondheidsproblemen (zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren). De meest voorkomende complicaties van griep zijn bronchitis en longontsteking. 
Elk jaar heeft griep meer dan 13.000 ziekenhuisopnames en 2800 doden tot gevolg!

Ook mensen die in nauw contact leven met deze risicogroepen doen er goed aan zich te laten vaccineren. Personen die beroepshalve voor risicogroepen zorgenbijvoorbeeld in een ziekenhuis, woonzorgcentrum of als thuisverpleegkundige, kunnen door griepvaccinatie niet enkel zichzelf, maar ook de mensen voor wie ze zorgen tegen griep beschermen.

Tenslotte worden ook zwangere vrouwen (2de en 3de trimester) en ouders van jonge kinderen geadviseerd zich te laten vaccineren.
De griepvaccinatie vindt plaats vanaf midden oktober tot eind november, vraag daarom tijdig een voorschrift voor het griepvaccin aan uw arts.  Ouderen boven de 85 jaar laten zich best pas vanaf half november vaccineren. Het vaccin beschermt pas na 2 weken en is maar goed voor 1 winterperiode; het moet dus jaarlijks herhaald worden.

Risicopatiënten krijgen het vaccin bovendien (geheel of gedeeltelijk) terugbetaald!

Meer info over de vaccinatiecampagne vindt u op www.griepvaccinatie.be

In november houden wij bovendien een speciale griepvaccinatie-raadpleging in onze praktijk!  U hoeft tijdens deze consultatie niets te betalen. BewarenBewaren