COVID-ADVIEZEN

COVID-MAATREGELEN

Mogen wij nogmaals jullie aandacht en medewerking vragen om:

- meteen thuis te blijven bij de minste tekens van een luchtweg- of maagdarminfectie !!! Ga niet werken of naar school, spreek niet af, ga niet sporten, ...

- alleen op consult te komen (of max 1 begeleider voor een kind of mindervalide)
- jassen en tassen in de wagen te laten
- per contactloze kaart of app te betalen

- steeds op de parking te wachten bij infectieuze klachten (voor fietsers/wandelaars staat er een schuiltent)

Griepvaccinatie 2017

De ervaring van vorige griepseizoenen leert ons dat het griepvirus ernstigere gevolgen heeft voor 65-plussers en mensen met gezondheidsproblemen (zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren). De meest voorkomende complicaties van griep zijn bronchitis en longontsteking. 
Elk jaar heeft griep meer dan 13.000 ziekenhuisopnames en 2800 doden tot gevolg!

Ook mensen die in nauw contact leven met deze risicogroepen doen er goed aan zich te laten vaccineren. Personen die beroepshalve voor risicogroepen zorgenbijvoorbeeld in een ziekenhuis, woonzorgcentrum of als thuisverpleegkundige, kunnen door griepvaccinatie niet enkel zichzelf, maar ook de mensen voor wie ze zorgen tegen griep beschermen.

Tenslotte worden ook zwangere vrouwen (2de en 3de trimester) en ouders van jonge kinderen geadviseerd zich te laten vaccineren.
De griepvaccinatie vindt plaats vanaf midden oktober tot eind november, vraag daarom tijdig een voorschrift voor het griepvaccin aan uw arts.  Ouderen boven de 85 jaar laten zich best pas vanaf half november vaccineren. Het vaccin beschermt pas na 2 weken en is maar goed voor 1 winterperiode; het moet dus jaarlijks herhaald worden.

Risicopatiënten krijgen het vaccin bovendien (geheel of gedeeltelijk) terugbetaald!

Meer info over de vaccinatiecampagne vindt u op www.griepvaccinatie.be

In november houden wij bovendien een speciale griepvaccinatie-raadpleging in onze praktijk!  U hoeft tijdens deze consultatie niets te betalen. BewarenBewaren