Bericht in de kijker

Nieuwe patiënten

Wenst u patiënt te worden in onze praktijk?  Welkom! Maar graag willen we wel wijzen op volgende aandachtspunten:  - wat betreft nieuwe pati...

23 september 2020

To wisser or not to wisser, that's the question!Vertoont u symptomen, maak zo snel mogelijk een afspraak voor verder onderzoek en eventuele testing. 

Hoog-risico contacten worden hertest op dag 1 en 7 na het laatste risico-contact en moeten meteen in quarantaine.  De nodige attesten zullen wij jullie hiervoor digitaal bezorgen. 
Gelieve hiervoor steeds deze vragenlijst voor asymptomatische contacten in te vullen! WAAR TESTEN?

Wij proberen zoveel mogelijk testen zelf in de praktijk af te nemen, bij voorkeur in de voormiddag om de resultaten ook zo snel mogelijk te kennen. 

Indien onze testcapaciteit overschreden is, zullen wij je doorverwijzen naar de Coronapost Huisartsen Leuven.  Dit geldt ook voor testen die in het weekend moeten gebeuren.  Ben je in het weekend ziek, bel dan naar 1733 en wacht niet tot maandag!  

Studenten van KUL, LUCA en UCLL kunnen nu ook terecht in de studenten-teststraat.

Vertrekkende reizigers kunnen zich ook 7/7 laten testen in het COVID-19 Test Centre van Brussels Airport.  Op de luchthaven is bovendien een sneltest mogelijk. 

Indien u een test-code hebt ontvangen via het contact-tracingcenter of na een reis, kan u ook zelf een afspraak maken in 1 van de testcentra via www.mijngezondheid.belgië.be


CORONALERT

Coronalert is een gratis app die: 
- je waarschuwt wanneer één van je nauwe contacten positief heeft getest
- je snel toegang geeft tot het resultaat van je eigen COVID-wisser 
- jouw contacten anoniem verwittigt wanneer jij zelf positief test

Wanneer je zelf een test moet ondergaan, dien je een code te genereren via de app.  Verwittig uw arts wanneer u de Coronalert wenst te gebruiken, deze code dient aan het staal te worden toegevoegd. 


RESULTAAT VAN DE TEST?

Het resultaat van een COVID-test duurt vaak <24 uren (max 48u) vanaf het moment dat het staal het labo bereikt (pick-up van stalen om circa 11u00 en 17u30).  Vandaar dat de test best zo snel mogelijk wordt afgenomen.  
We verwachten dat de wachttijd mogelijk nog langer zal worden door de toenemende drukte!

Indien de test in de praktijk is afgenomen, krijg je een e-mail vanwege het Centrum voor Medische Analysen (iPatient) waarmee je het resultaat zelf kan opvolgen.  
Wanneer het resultaat gekend is staat er onmiskenbaar 'negatief' of 'positief'.   Zolang het resultaat niet gekend is (ook niet door ons), staat er 'volgt'.   
Check steeds uw ongewenste emails, reclame-folder of prullenbak indien je geen email heeft ontvangen. 

Wanneer de test is afgenomen op de Coronapost, kan je jouw resultaat raadplegen via www.mijngezondheid.belgie.be.  Ga naar 'Rapporten en resultaten' en klik dan op 'CoZo'.   Ook hier geldt dat wanneer er geen resultaat kan gevonden worden, dit nog niet gekend is!  Het heeft dan geen zin om contact op te nemen.

Je kan er in beide gevallen ook voor kiezen om het resultaat te ontvangen via de app 'Coronalert' indien je voor de afname via de app een code hebt gegenereerd en deze hebt doorgegeven aan jouw arts.  


Indien je desondanks door technische problemen geen toegang krijgt tot het resultaat, gelieve dan een email te sturen naar info@praktijkdutsel.be met duidelijke vermelding van je naam alsook waar en wanneer de test is afgenomen. 
 

 


Zoeken op deze website