Bericht in de kijker

Nieuwe patiënten

Wenst u patiënt te worden in onze praktijk?  Welkom! Maar graag willen we wel wijzen op volgende aandachtspunten:  - wat betreft nieuwe pati...

3 november 2021

Evalueer zelf of je een COVID-test nodig hebt (en maak zo nodig zelf een testcode aan)

Vertoon je bepaalde symptomen maar twijfel je of het nodig is om je te laten testen, dan kan je via de 'Self Assessment Testing' van de overheid zelf een korte test doen waarbij je al dan niet het advies krijgt om je te laten testen en/of een lichamelijk onderzoek te laten doen.  Indien een test aangewezen is, krijg je bovendien zelf de mogelijkheid om een test-code aan te maken.  

Hiermee kan je vervolgens zelf een afspraak maken in één van de testcentra via www.mijngezondheid.belgie.be.   Sinds 1 november is de test-straat van UZ Leuven een goed alternatief voor wanneer je niet bij onze verpleegkundige terecht kan. 

Mensen met milde symptomen en een test-code kunnen ook bij apotheek Philips-Verstappen in Holsbeek of Pharmacenter in Lubbeek terecht voor een sneltest! 

Indien je een hoog-risico contact gehad hebt, ontvang je een testcode via het contact-tracing center.  Dit kan echter verschillende dagen duren.  Om sneller een code te ontvangen kan je zelf contact opnemen met het nummer 02 214 19 19.   Zij kunnen u ook een quarantaine-attest verschaffen. 

Zoeken op deze website