Bericht in de kijker

Nieuwe patiënten

Wenst u patiënt te worden in onze praktijk?  Welkom! Maar graag willen we wel wijzen op volgende aandachtspunten:  - wat betreft nieuwe pati...

7 maart 2022

COVID-versoepelingen in de praktijk

Vanaf vandaag is onze wachtzaal opnieuw opengesteld voor iedereen, zowel voor mensen met infectieuze als niet-infectieuze klachten. 

Als zorgverleners vragen wij wel om in de wachtzaal nog steeds een mondmasker te dragen.   In een eerstelijnspraktijk komen immers veel mensen samen op 1 plaats, zowel zieke als gezonde mensen, jong en oud.   Een mondmasker blijft immers geadviseerd op drukke plaatsen of wanneer er geen 1,5m afstand kan bewaard worden. 

Mensen met hoog risicoprofiel (ouderen, chronische longziekten, zwakke immuniteit, ...) raden we sterk aan om een FFP2 masker te dragen. 

We stellen bovendien vast dat er patiënten zijn die verkiezen om buiten de wachtzaal te wachten, vooral wanneer het erg druk is.  Om deze reden bieden we via de online agenda de mogelijkheid om aan te duiden dat u buiten op de parking wenst te wachten.  Dit kan dus zowel voor infectieuze als niet-infectieuze klachten.   Wanneer u meent dat u erg besmettelijk bent, kan het bijvoorbeeld zinvol zijn om buiten te wachten.  Of ook wanneer u zich niet comfortabel voelt in een volle wachtzaal omwille van een zwakke gezondheid.

Zoeken op deze website