Psychologen en therapeuten

De wachttijden bij psychologen zijn vaak lang.   Een snelle manier om gericht hulp te kunnen vinden is een aanmelding via Psynet Leuven
Je kan contact opnemen met het Supportteam GGZ Leuven door te bellen naar 0477/78.09.88 of mailen naar supportggzleuven@azt.broedersvanliefde.be.  Ze zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 17u.
Je krijgt een eerste gratis telefonisch gesprek met iemand van het Supportteam GGZ Leuven om in kaart te brengen waar je mee zit en wat je zoekt.
Als gesprekken met een klinisch psycholoog zinvol zouden zijn en je geeft jouw toestemming, dan contacteert die het netwerk van klinisch psychologen en orthopedagogen met jouw hulpvraag.  De klinisch psycholoog die plaats heeft en met jou aan de slag wilt, contacteert je voor het opstarten van jouw begeleiding.


Lynn Spillemaeckers (psychologe - kinderen/jongeren/volwassenen)Lynn Spillemaeckers is klinisch psychologe en loopbaanbegeleider

Je kan bij haar terecht voor angst (sociale angst, paniekaanvallen, fobieën), depressie, burn-out, eetproblemen, relatieproblemen, trauma-verwerking, autisme, adhd, ... Zowel volwassenen als kinderen vanaf 10 jaar kunnen bij haar terecht.
Voor meer informatie over psychotherapie kan je terecht op haar website.

Loopbaanbegeleiding kan betaald worden met loopbaancheques van VDAB.  Vanaf 01 januari 2020 is de wetgeving voor loopbaanbegeleiding jammer genoeg veranderd: 
Iedereen die in Vlaanderen woont en 7 jaar werkervaring heeft komt in aanmerking voor 7 sessies loopbaanbegeleiding om de 6 jaar. De prijs van de sessies komen neer op €10 per uur.  Deze sessies kunnen gebruikt worden voor alle werkgerelateerde thema's zoals: burn-out voorkomen, goede werk-privé balans, communicatie, welzijn op het werk, …
 
Voor meer informatie over loopbaanbegeleiding en hoe je loopbaancheques kan bestellen, kan je terecht op careerpoint.be of rechtstreeks contact opnemen via Lynn.
 
Je kan rechtstreeks een afspraak maken bij Lynn per e-mail op lynn.praktijk@gmail.com

Dr. Sofie Reubens


Dr. Sofie Reubens heeft haar eigen praktijk 'je brein als medicijn' die zij uitoefent in Praktijk-Dutsel.  Het is een aanvullende setting, naast de huisarts en de specialist.
Haar doel is inzicht geven hoe je brein werkt en hoe zowel fysieke als psychische ziekten en klachten ontstaan, voornamelijk aanhoudende en terugkerende aandoeningen. Zij kan je aantonen wat de stressrespons is en hoe (slechte) gewoonten ontstaan. En misschien belangrijkste van al: hoe je die dan ook kan stoppen. Zo zal je hele systeem tot rust komen en is herstel mogelijk.

Meer informatie vind je op www.jebreinalsmedicijn.be