Bericht in de kijker

Nieuwe patiënten

Wenst u patiënt te worden in onze praktijk?  Welkom! Maar graag willen we wel wijzen op volgende aandachtspunten:  - wat betreft nieuwe pati...

Therapeuten

De wachttijden bij psychologen zijn vaak lang.   Een snelle manier om gericht hulp te kunnen vinden is een aanmelding via Psynet Leuven
Je kan contact opnemen met het Supportteam GGZ Leuven door te bellen naar 0477/78.09.88 of mailen naar supportggzleuven@azt.broedersvanliefde.be.  Ze zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 17u.
Je krijgt een eerste gratis telefonisch gesprek met iemand van het Supportteam GGZ Leuven om in kaart te brengen waar je mee zit en wat je zoekt.
Als gesprekken met een klinisch psycholoog zinvol zouden zijn en je geeft jouw toestemming, dan contacteert die het netwerk van klinisch psychologen en orthopedagogen met jouw hulpvraag.  De klinisch psycholoog die plaats heeft en met jou aan de slag wilt, contacteert je voor het opstarten van jouw begeleiding.


Dr. Sofie Reubens


Dr. Sofie Reubens heeft haar eigen praktijk 'je brein als medicijn' die zij uitoefent in Praktijk-Dutsel.  Het is een aanvullende setting, naast de huisarts en de specialist.
Haar doel is inzicht geven hoe je brein werkt en hoe zowel fysieke als psychische ziekten en klachten ontstaan, voornamelijk aanhoudende en terugkerende aandoeningen. Zij kan je aantonen wat de stressrespons is en hoe (slechte) gewoonten ontstaan. En misschien belangrijkste van al: hoe je die dan ook kan stoppen. Zo zal je hele systeem tot rust komen en is herstel mogelijk.

Meer informatie vind je op www.jebreinalsmedicijn.be 

Guy Lorent (klinisch neuropsycholoog)

Guy Lorent is klinisch neuropsycholoog. Hij werkt met de psychologische gevolgen van neurologische aandoeningen. Mensen met een hersenletsel en hun familie zijn welkom. Onder een hersenletsel verstaan we: traumatisch hersenletsel, anoxie, hersentumor, CVA, maar ook ziekte van Parkinson, MS, Alzheimer, FTD, MSA, ALS, ...Zelfs daar waar het hersenletsel niet duidelijk is aangetoond, maar er neurologische symptomen zijn, wordt gekeken hoe ondersteuning kan geboden worden. 

Het doel van deze ondersteuning is divers: in elk geval is het samen onderzoeken wat precies de gevolgen zijn van het hersenletsel (cognitief, emotioneel, relationeel,...) en hier voldoende uitleg over krijgen. Het duidelijk krijgen welke gevolgen het hersenletsel heeft op je leven en hoe dit precies komt. Er wordt gekeken wat mogelijke behandeltrajecten zijn of hoe je je leven kan aanpassen aan deze gevolgen. Natuurlijk wordt er stilgestaan bij hoe je de impact van deze gevolgen kan verminderen en wat dit betekent in het samenleven. Om uiteindelijk te komen tot een betere kwaliteit van leven. 

Contact via: guy[at]lorent.org of 0495/229796


Tom Vounckx (Rots en Water training)


Via de Rots en Water-methodiek en ademhalingstechnieken leer je om je emoties te reguleren, terug in je kracht te komen en te blijven. 

Je kan Tom contacteren voor een gratis intake-sessie via tomvounckx@hotmail.com of 0494/24.62.41

"Vanuit je eigen kracht...
in contact komen met je lichaam en emoties
verbinding aangaan met je omgeving.
Jouw grond, jouw stevigheid"Jonathan Verlinden (Shiatsu / Pedicure / Gelaatsbehandeling)

Je kan bij Jonathan terecht op vrijdag en zaterdag voor: 

 1. Shiatsu (drukpunt, acupressuur) behandeling 
 2. Ontstress-sessie met Live The Connection ® 
 3. Pedicure, gespecialiseerd voetverzorging 
 4. Gelaatsbehandeling met Young Living essentiële oliën 
 5. Raindrop techniek met YL essentiële oliën 

Contact opnemen kan via jonathan@sentaku.be of 0499/47 23 48  

Meer informatie vind je op www.sentaku.be 

Wat is shiatsu? 

Shiatsu is een vorm van traditionele Japanse behandeling. Door druk te geven op de meridianen herstelt zich de disbalans van energiestromen in het lichaam. Je ligt op een futon (Japanse mat). Deze massage gebeurt bovenop de kleding, draag dus best loszittende comfortabele kledij.  De behandeling geeft ontspanning en nodigt je systeem uit zich te herstellen vanuit je eigen lichaamswijsheid. 

Wat is een ontstress-sessie? 

Hiervoor gebruikt hij de methode van Live The Connection®. Via je onderbewuste kan je jezelf ontstressen met eenvoudige processen. Jonathan leert je dit aan en begeleidt je hierbij. Kom van klacht naar kracht. 

Voor wie? 

Shiatsu en ontstress-sessies helpen bij klachten, je mag ook preventief komen, om je gezondheid te bewaren of gewoon om tot rust te komen en te genieten. De ontspanning krijg je er altijd bij. Als ondersteuning bij: 

 • Nek-, schouder-, rug en gewrichtsklachten. 
 • Emotioneel onevenwicht, angsten, woede, verdriet,… 
 • Vlotter herstel na ziekte of operatie. 
 • Pijnklachten, migraine, fibromyalgie. 
 • Spijsverteringproblemen. 
 • Vermoeidheid, slaapproblemen, burn-out klachten. 
 • Allergieën. 
 • Overgevoeligheid, HSP-ervaringen. 
 • ASS 
 • Perfectionisme, moeilijk neen kunnen zeggen, 
 • Relationele problemen, moeilijke band met moeder of vader, Grensoverschrijding als slachtoffer of dader 
 • Verslavingsproblematiek. 
 • Gewichtsproblemen. 
 • Meer zelfvertrouwen, je talenten kunnen ontplooien, tot actie komen,…

Zoeken op deze website