Bericht in de kijker

Nieuwe patiënten

Wenst u patiënt te worden in onze praktijk?  Welkom! Maar graag willen we wel wijzen op volgende aandachtspunten:  - wat betreft nieuwe pati...

13 april 2018

Belangrijk bericht vanwege dr. Marina

Beste patiënten,

Het is altijd mijn bedoeling geweest te werken in een groepspraktijk.
Enerzijds om een permanentie te voorzien voor de patiënten: de mensen kunnen altijd bij iemand van ons terecht, er is een gezamenlijk dossier, er is een wekelijks overleg. 
Anderzijds om een goede werk-leven balans te creëren om alzo mijn job graag te blijven doen en haalbaar te houden. 
Met de verhuis van de praktijk wil ik graag volledig op afspraak werken. Dit om efficiënter te werken, beter georganiseerd te werken, voldoende tijd te hebben voor de mensen die voor mij zitten.

Om dit te kunnen doen heb ik je medewerking nodig. Wat kun je doen om mij te helpen?
  • Afspraken maken op het moment dat de secretaresse aanwezig is. Het secretariaat zal dagelijks open zijn van 08u00 tot 16u00. Het zou een hele hulp zijn als je op die momenten belt voor een afspraak en niet tijdens de consultaties. Tijdens mijn consultaties wil ik mijn volle aandacht bij jou als patiënt kunnen houden en niet afgeleid worden door telefoons.
  • Afspraak maken via www.afspraken.beDe laatste maanden wordt de online agenda echter wat “misbruikt” doordat er afspraken maanden op voorhand ingenomen worden “voor het geval er iets zou zijn, dan kunnen we bij jou terecht” . Hierdoor zit de agenda maanden op voorhand vol en kunnen mensen die ziek zijn dikwijls niet terecht en is er een onevenwicht ontstaan. Als er een probleem is kun je altijd bij iemand van ons terecht en dus hoeven er niet maanden op voorhand afspraken ingenomen te worden die hoogst waarschijnlijk niet nodig zijn. Zo blijft de online agenda een geweldig hulpmiddel /tool en kunnen er de dag zelf ook nog afspraken bij mij geboekt worden.
  • Maak geen afspraken per mail. Onze mailbox is niet bedoeld om afspraken te maken, doe dit via de secretaresse of via www.afspraken.be.
  • Als de agenda vol staat, staat hij vol.  Nog eens mailen of bellen als ik er persoonlijk ben heeft echt geen zin. Je kan ook  steeds terecht bij één van mijn 3 zeer bekwame collega’s, die ook alle medische gegevens ter beschikking hebben.
  • Ik neem 20 minuten per afspraak. Het is mijn bedoeling mij hieraan te houden zodat ook de mensen achter jou niet te lang hoeven te wachten. Als arts zijn we echter met mensen en hun emoties bezig zodat er al eens een langer consult nodig is.  Als je dit op voorhand weet, laat het dan zeker weten dan kunnen er 2 afspraken geboekt worden. Is dit echter onverwachts dan weet ik dat jullie daar begrip voor hebben, waarvoor dank.

Daarom vraag ik jullie expliciet om maar één afspraak per keer te boeken, niet weken en maanden op voorhand ‘voor het geval dat….’, en niet al meerdere afspraken voor gans het jaar in te nemen.  Op die manier kan ook ik de online agenda blijven gebruiken en zal ik hem niet moeten afsluiten
Zo kunnen we samen de praktijk verder uitbouwen tot een efficiënte, patiëntvriendelijke en gemoedelijke groepspraktijk.

Groetjes,

Marina

Zoeken op deze website