COVID-ADVIEZEN

COVID-MAATREGELEN

Mogen wij nogmaals jullie aandacht en medewerking vragen om:

- meteen thuis te blijven bij de minste tekens van een luchtweg- of maagdarminfectie !!! Ga niet werken of naar school, spreek niet af, ga niet sporten, ...

- alleen op consult te komen (of max 1 begeleider voor een kind of mindervalide)
- jassen en tassen in de wagen te laten
- per contactloze kaart of app te betalen

- steeds op de parking te wachten bij infectieuze klachten (voor fietsers/wandelaars staat er een schuiltent)

Richtlijnen heropening online agenda

De online agenda is vanaf volgende week opnieuw (beperkt) geopend.  

Mogen we u vragen om wel rekening te houden met volgende voorwaarden om een online afspraak in te boeken:
  • NEEM ENKEL PLAATS IN DE WACHTZAAL BIJ NIET-INFECTIEUZE KLACHTEN.   Bij klachten die kunnen wijzen op een infectie, wacht u best in de wagen. 
  • VERMELD DE REDEN VAN UW AFSPRAAK (bv. bloedname, kniepijn, gesprek...), zo kan uw arts zich beter voorbereiden. 
  • DRAAG EEN MONDMASKER: dit mag een zelfgemaakt stoffen masker zijn.  Noteer eventueel bij uw afspraak als u zelf geen mondmasker heeft. 
  • KOM ALLEEN.  Kinderen of mensen met een beperking mogen door maximaal 1 persoon begeleid worden. 
  • BRENG NIETS MEE.   U hebt enkel een eID en betaalmiddel nodig. Laat alle andere overbodige spullen thuis: jassen, tassen, paraplu, ...  
  • BETAAL CONTACTLOOS.  We vragen nogmaals om enkele minuten tijd te nemen om de bancontact app te installeren wanneer u over een smartphone beschikt.  U kan de link HIER vinden.   U kan ook met de bankkaart betalen.
  • BEPERK DE TIJD: de afspraakduur is beperkt tot 15 minuten om het mogelijke besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden én om voldoende tijd te hebben om na elk consult het kabinet te ontsmetten.  Stel een doktersbezoek liever niet uit tot u een waslijst aan aan kwaaltjes heeft. 

Door het openstellen van de online agenda zal de telefoonbelasting voor het secretariaat opnieuw afnemen.   De telefoonuurtjes van de artsen worden daarom ook opnieuw geactiveerd: u zal enkel op deze momenten nog rechtstreeks met een arts contact kunnen opnemen.  Er zijn dagelijks 1 of 2 momenten waarop u één van de huisartsen kan bereiken voor het stellen van een korte vraag of opvragen van resultaten.    

We blijven ook steeds per e-mail bereikbaar, doch hou er rekening mee dat dit medium niet geschikt is voor dringende problemen.